Program

Få et overblik over Vidensfestivalens program.

Festivalen starter lørdag den 21. september, hvor du kan kigge forbi en af Hjørring Kommunes byer og høre mere om hvad ugen byder på.

Hent program i A3 plakat her

Hent program i A5 folder her

Lørdag den 21. september

Vidensfestivalen starter i 6 af Hjørrings største byer lørdag den 21. september fra kl. 10.00-13.00. Her vil du få mulighed for at høre mere om demens i alle afskygninger samt hvad ugen byder på. Find en af vores stande i:

  • * Hjørring (ved Metropol)
  • Hirtshals (ved Super Brugsen)
  • Sindal (ved HT Superland)
  • Vrå (ved Super Brugsen)
  • Tårs (ved HT Superland)
  • Løkken (ved Super Brugsen)

* Ved Metropol i Hjørring er desuden opstillet en række velfærdsteknologiske hjælpemidler, som er relevant for mennesker med demens. Kom og se og rør. 

Rådgivnings- og aktivitetstilbud Vendsyssel i Hjørring har desuden åben fra kl. 10.00-14.00 på samme dag. Læs mere om RAV under programmet tirsdag

Søndag den 22. september

Søndag er der ikke planlagt nogen aktiviteter i forbindelse med Vidensfestival. Du får til gengæld mulighed for at lade op til den kommende uge, som er spækket med spændende og hyggelige events.

Mandag den 23. september

Kl. 10.30 - 12.30: Åbent hus ved Aktivitetscenter Lynggården

Klub Nord  i Hirtshals åbner dørene for et besøg i et dagtilbud for mennesker med demens (SAD) for alle interesserede og pårørende til nuværende brugere. Der vil være kaffe på kanden og en let brunch samt mulighed for en snak med personalet, om hverdagen i Klub Nord.

Adresse: Lillehedenvej 11A, 9850 Hirtshals

Læs mere om Aktivitetscenter Lynggården her

Kl. 13.00 - 15.00: Åbent hus ved Aktivhuset Sindal

Bøgestuen i Sindal åbner dørene for et besøg i et dagtilbud for mennesker med demens (SAD) for alle interesserede og pårørende til nuværende brugere. Der vil være kaffe på kanden og mulighed for en snak med personalet, om hverdagen i Bøgestuen.

Adresse: Markedsgade 25, 9870 Sindal

Læs mere om Aktivhuset Sindal her

Kl. 18.00 - 21.00: Let anretning efterfulgt af biograffilm

I samarbejde med Moviehouse Hjørring inviteres du til at se eller gense den rørende og roste film, Away From Her. Ægteparret Fiona (Julie Christie) og Grant (Gordon Pinsent) har levet i et lykkeligt og kærlighedsfyldt ægteskab i 50 år, da Fiona kommer på plejehjem med Alzheimers sygdom og pludselig ikke længere genkender den mand, hun har elsket gennem 44 år.

‘Away from her’ er instrueret af den debuterende canadiske instruktør Sarah Polley. Hendes rørende og tankevækkende film ‘Away from her’ om kærlighed og Alzheimers sygdom, vandt hele 7 priser ved den canadiske version af Oscar uddelingen: The Genie Awards.

Billetpris 100 kr. inkl. sandwich, vand og kaffe/the.

Klik her for at bestille billetter

Tirsdag den 24. september

Kl. 10.00 - 12.00: Åbent hus ved RAV, Hjørring

RAV er et møde-, lære- og værested for dig, som er i den tidlige fase af demens. I RAV har du og dine pårørende mulighed for at få faglig støtte og vejledning til at håndtere udfordringerne i hverdagen. Samtidig får du et frirum, hvor du kan deltage i forskellige former for aktiviteter, som tager udgangspunkt i dine ønsker og behov.

Adresse: Østergade 9, 9800 Hjørring

Læs mere om RAV her

Kl. 13.00 - 15.00: Åbent hus ved Lundgården Demensby, Vrå

Hjørring Kommune ønsker med etableringen af Lundgården Demensby at skabe et demensvenligt miljø, som giver mennesker med demens og deres pårørende mulighed for et godt hverdagsliv og deltagelse i samfundslivet. Kom og få en rundvisning i demensbyen og få en snak med demenskonsulenterne.

Adresse: Stadionvej 6, 9760 Vrå

Læs mere om Lundgården Demensby her

Kl. 19.00 - 21.00: Fortællinger fra pårørende ved Aktivhuset, Sindal

Kom og hør, hvordan det kan opleves at være pårørende til et menneske med demens. Vi har fået pårørende til at komme og fortælle om deres egen oplevelse af, hvordan livet ændres, når en demenssygdom rammer. På aftenen vil der også være en demenskonsulent til stede, der kan svare på spørgsmål.

Adresse: Markedsgade 25, 9870 Sindal

Læs mere om Aktivhuset her

Onsdag den 25. september

Kl. 16.30 - 18.00: Foredrag m. præst Ruth Østergaard i Forsamlingsbygningen, Hjørring

”Hvordan hjælper vi bedst os selv og hinanden, når vi kommer på herrens mark?”

Ruth har været sygehuspræst i 19 år, og gennem det arbejde har hun gjort sig mange erfaringer med, hvad der hjælper folk, når sygdommen rammer. Og ikke mindst: hvad der IKKE hjælper. Der findes meget falsk trøst til pårørende til demente – og endnu flere gode råd. Men gode råd er sjældent gode og man står som pårørende i svære valg mellem hensynet til mennesket med demens og en selv.

I dette oplæg vil Ruth gøre op med den falske trøst. Trøst er en fornærmelse, når der ingen trøst er. Og håb fødes når vi tør være sammen med hinanden i det håbløse.

Pris: 25 kr. Seneste tilmelding mandag den 23/9 til Anja Szast Andersen på tlf. 41 93 60 27 eller e-mail anja.szast.andersen@hjoerring.dk. Betaling ved ankomst.

Torsdag den 26. september

Kl. 9.00 - 12.00: Åbent hus ved CKU Vendsyssel, Hjørring

Hvor demensholdet arbejder med kognitiv stimulation. Der er Åbent Hus på demensholdet, hvor der er mulighed for at få et indblik i undervisningen og aktiviteterne i løbet af formiddagen. Der vil også være mulighed for en kort orientering om tilbuddet samt en kop kaffe.

Adresse: Elsagervej 25, Hus D, 9800 Hjørring

Læs mere om CKU Vendsyssel her

Se en video om CKU's demensundervisning her

Kl. 15.00 - 17.00: Ældresagen og demenskonsulenterne inviterer til demenscafé på Sundhedscenteret

Demenscafeer etableret i samarbejde med Ældresagen er et tilbud til dig med hukommelsesmæssige problemer, dine venner og familie, hvor andre i samme situation kan træffes. På dagen vil det være muligt at høre mere om tilbuddet enten man ønsker at blive bruger eller være en del af det frivillige arbejde.

Adresse: Bistrupvej 3, 9800 Hjørring

Fredag den 27. september

Kl. 9.00 - 11.00: Åbent hus ved Træningsenheden, Hjørring

Kom og hør om vores holdtilbud Aktiv med Demens. Holdet er et fysisk træningstilbud og henvender sig til borgere med demens i let stadie. Vi viser rundt på Sundhedscentret, fortæller om holdet og du får mulighed for at prøve noget af det vi laver på holdet.

Adresse: Bistrupvej 3, 9800 Hjørring

Læs mere om Træningsenheden her

Kl. 10.00 - 12.00: Lær mere om velfærdsteknologi ved Sundhedscentret, Hjørring

Kom og se og rør ved teknologi der er relevant for mennesker med demens eller er pårørende til et menneske med demens. Du kan mødes med medarbejdere fra Velfærdsteknologiteamet i Hjørring Kommune.

Adresse: Bistrupvej 3, 9800 Hjørring

Læs mere om Velfærdsteknologi her

Kl. 14.00 - 16.00: Sang og danse eftermiddag ved Forsamlingsbygningen, Hjørring

Den lokale musiker Morten Baggesen, der gennem mere end 30 år har leveret underholdnings- og dansemusik på de fleste spillesteder i Nordjylland spiller op til dans – så find danseskoene frem og mød op til en swing om til musik fra den gang og i dag. Arrangementet er for borgere med demens samt pårørende.

Tilmelding til Dorthe Rueskov Andersen senest mandag den 23/9 på tlf. 72 33 51 96 eller e –mail dorthe.rueskov.andersen@hjoerring.dk. Pris 30 kr. inkl. kaffe og Huskekage. Betaling ved ankomst.