Tirsdag den 17. april

Kl. 8.30 - 12.00: Åbent hus ved Center for Kompetenceudvikling, hvor demenshold arbejder med kognitiv stimulation, Elsagervej 25, hus D, 9800 Hjørring

Der er åbent hus på Demensholdet tirsdag d. 17.04.18 kl. 8.30-12.00. Her vil der være mulighed for at overvære undervisning og aktiviteter med udgangspunkt i kognitiv stimulation. Der vil ligeledes være mulighed for kort orientering om tilbuddet. Vi byder også gerne på en kop kaffe.

Kl. 10.00 - 13.00: Åbent hus ved RAV, Østergade 9, 9800 Hjørring

RAV er et nyt møde-, lære- og værested for dig som er i den tidlige fase af demens. I RAV har du og dine pårørende mulighed for at få faglig støtte og vejledning til at håndtere udfordringerne i hverdagen. Samtidig får du et frirum, hvor du kan deltage i forskellige former for aktiviteter som tager udgangspunkt i dine ønsker og behov.

Kl. 10.30 - 11.30: Præsentation af skønlitteratur med demens i fokus ved Hjørring Bibliotek, Østergade 30, 9800 Hjørring

Bibliotekar Pernille Jespersen og Lone Due Bak præsenterer en blanding af skønlitteratur for voksne, faglitteratur og billedbøger, hvori demens forklares for børn, og derefter vil der være tid til at tage en uformel snak om, hvad det betyder at have en demensramt tæt på. Af hensyn til traktement er tilmelding nødvendig - besøg bibliotekets hjemmeside for at tilmelde dig.

Kl. 11.00 - 12.30: Åbent hus ved Aktivhuset Sindal, Markedsgade 25, 9870 Sindal

Bøgestuen i Sindal åbner dørene for et besøg i et dagtilbud for mennesker med demens (SAD) for alle interesserede og pårørende til nuværende brugere. Der vil være kaffe på kanden og mulighed for en snak med personalet, om hverdagen i det enkelte SAD tilbud.

Kl. 12.00 - 14.00: Borgerservice ved Rådhuset inviterer indenfor, hvor du kan få indsigt i teknologi for demensramte, Springvandspladsen 5, 9800 Hjørring

Kom og se og røre ved teknologi der er relevant for borgere med demens. Teknologi kan hjælpe borgere og pårørende. De præsenteres af ergoterapeutstuderende ved UCN i samarbejde med Digitalisering og velfærdsteknologi i Hjørring Kommune.

Kl. 12.00 - 14.00: Sindal Bibliotek inviterer indenfor, hvor du kan få indsigt i teknologi for demensramte, Torvegade 15, 9870 Sindal 

Kom og se og røre ved teknologi der er relevant for borgere med demens. Teknologi kan hjælpe borgere og pårørende. De præsenteres af ergoterapeutstuderende ved UCN i samarbejde med Digitalisering og velfærdsteknologi i Hjørring Kommune.

Kl. 12.00 - 14.00: Hjørring Bibliotek inviterer indenfor, hvor du kan få indsigt i teknologi for demensramte, Østergade 30, 9800 Hjørring

Kom og se og røre ved teknologi der er relevant for borgere med demens. Teknologi kan hjælpe borgere og pårørende. De præsenteres af ergoterapeutstuderende ved UCN i samarbejde med Digitalisering og velfærdsteknologi i Hjørring Kommune.

Kl. 13.30 - 16.00: Demensby Lundgården i Vrå inviterer indenfor, Stadionvej 6, 9760 Vrå

Hvis du ikke nåede forbi til indvielsen den 14. december 2017, så har du mulighed for et lægge vejen forbi Lundgården Demensby.

Café Lunden i Lundgården Demensby åbner dørene for et besøg i et dagtilbud for mennesker med demens (SAD) for alle interesserede og pårørende til nuværende brugere. Der vil være kaffe på kanden og mulighed for en snak med personalet, om hverdagen i det enkelte SAD tilbud.

Kl. 14.00 - 15.30: Åbent hus ved Lynggården Aktivitetscenter, Lillehedenvej 11A, 9850 Hirtshals

Klub Nord i Hirtshals åbner dørene for et besøg i et dagtilbud for mennesker med demens (SAD) for alle interesserede og pårørende til nuværende brugere. Der vil være kaffe på kanden og mulighed for en snak med personalet, om hverdagen i det enkelte SAD tilbud.

Kl. 14.30 - 16.30: Demenskonsulenterne står klar til at svare på dine spørgsmål ved Ældrecenter Havgården, Brændingen 8, 9480 Løkken

Kom og mød demenskonsulenterne og få en snak om demens og kommunens tilbud. 

Kl. 14.30 - 16.30: Demenskonsulenterne står klar til at svare på dine spørgsmål ved Ældrecenter Lynggården, Østergade 30, 9850 Hirtshals

Kom og mød demenskonsulenterne og få en snak om demens og kommunens tilbud. 

Kl. 15.00 - 16.00: Sundhedscenteret byder indenfor, Bistrupvej 3, 9800 Hjørring

Kig forbi Sundhedscenteret til fysisk træning og demens. Kom og hør om vores tilbud om fysisk træning til borgere med demens i let stadie. Holdet varetages af fysioterapeut, ergoterapeut og pædagog. Vi fortæller om holdet, viser rundt i vores nye faciliteter på Sundhedscenteret, og du får mulighed for at prøve noget af det, vi laver på holdet.

Kl. 15.00 - 17.00: Foredrag fra Sundhedsmagasinets Amalie Kaldan, Hjørring Bibliotek, Østergade 30, 9800 Hjørring

Sundhedsmagasinet på DR1 har i to programmer sat fokus på demens. En sygdom, der både påvirker den, der får sygdommen, men i høj grad også de pårørende.

I første program følger vært Peter Quortrup Geisling, Jens Hansen, der har fået Alzheimers som 54-årig, mens vært, Nola Grace Gaardmand, følger hans to hjemmeboende børn og hans kone Anne og undersøger hvordan det er at leve i en familie, der er ramt af demens.

I det andet program følger Nola Grace Gaardmand 80-årige Stig Winther, der sidste år måtte sende sin kone gennem 55 år på plejehjem på grund af demens - og nu lever med sorgen. Mens Peter Geisling følger Stig Winthers kone, Gerda, og personalet på det demensplejehjem, hvor hun bor i dag. Tilrettelægger og journalist Amalie Kaldan, der står bag programmerne, vil præsentere og fremvise begge programmer, hvorefter det vil være muligt at stille spørgsmål til programmerne

Tirsdag den 17. april 2018 kl. 15-17 i Bibliotekets sal i Metropol pris. 50 kr. Billetter kan købes ved indgangen eller i Forsamlingsbygningens Café, Østergade 9.

Kl. 17.00 - 19.00: Ældrecentrenes demenskonsulenter byder indenfor til åben café for pårørende ved Ældrecenter Lynggården, Østergade 30, 9850 Hirtshals

Demenscafeer er et tilbud til dig med hukommelsesmæssige problemer, dine venner og familie, hvor andre i samme situation kan træffes. Vi åbner dørene og byder indenfor med mulighed for at købe kaffe. Vær opmærksom på, deltagelse kræver tilmelding.